Skip to main content

Kā mājas lapas ielādes ātrums ietekmē jūsu pozīcijas meklētājos

Cilvēki vēlas pēc iespējas ātrāk rast atbildes uz saviem jautājumiem - pētījumi liecina, ka cilvēkiem patiešām rūp kāds ir apmeklējamo mājas lapu ielādes ātrums. Jau kādu laiku google lapas ātrumu izmanto kā faktoru mājaslapu pozīciju noteikšanai savam meklētājām, tomēr līdz šim vērā ņēma tikai ielādes ātrumu no stacionārajiem datoriem. No šī gada vasaras lapas ielādes ātrums ietekmēs arī mobilo meklējumu pozīcijas.

Ielādes ātrums būs arī mobilo meklēšanas vaicājumu vērtēšanas faktors.

“Speed update” ietekmē tikai tās lapas, kas lietotājiem sniedz vislēnāko pieredzi un ietekmēs tikai daļu vaicājumu skaitu. Google “speed update” visām lapām piemēro vienu un to pašu vērtēšanas standartu neatkarīgi no lapas veidošanā izmantotās tehnoloģijas.

Pagespeed upade, mājas lapas ielādes ātrums

Vaicājuma (meklēšanas) nolūks joprojām ir ļoti spēcīgs signāls, tāpēc, ja mājas lapa satur atbilstošu vaicājumam saturu, pat lapa ar lēnu ielādes ātrumu joprojām var tikt ierindota augstās pozīcijās. Bet ja jūsu konkurentiem ir līdzīgs saturs un labāks ielādes ātrums tas tomēr ietekmēs jūsu meklējumu pozīcijas.

Vaicājumu (meklēšanas) rezultātus kopsummā ietekmē vairāk kā 200 dažādi faktori un lapas ielādes ātrums ir tikai viens no tiem, bet ļoti svarīgs. Ja lapas ielādes ātrums pārsniedz 2 sekundes tad ar lielu iespējamību klienti atceļ meklējumu un iet uz citu lapu.

Mēs aicinām uzņēmumus un mājas lapu izstrādātājus plaši padomāt par to, kā jūsu vietnes veiktspēja ietekmē lietotāja pieredzi, un izvērtēt iespēju uzlabot lapas ielādes ātrumu. Lai gan nav precīza rīka, kas tieši norādītu, vai lapu ietekmējis jaunais vērtēšanas faktors, šeit ir daži resursi, kurus var izmantot, lai novērtētu lapas veiktspēju.

PageSpeed Insights – rīks, kas norāda lapas veiktspēju Chorme pārlūkā un iesaka ko konkrēti vajadzētu optimizēt.

Lighthouse - rīks, ir daļa no pārlūka google chrome izstrādātāju rīkiem “Chrome Developer Tools” paredzēts tīmekļa lapu kvalitātes (veiktspējas, pieejamības un citu) faktoru auditēšanai.


Avots webmasters.googleblog.com


Ja jums ir kādi jautājumi, lūdzu, sazinieties ar mums un mūsu speciālisti veiks Jūsu vietnes auditu un atradīs labāko risinājumu.

Zvanīt Kontakti